Buckfastimkers

Honing en vitale Bijenvolken

 

Buckfastimkers

Nieuws:


Inschrijving voor uitgewinterde volken, november 2020: de beschikbare wintervolken voor de verkoop zijn gereserveerd. Vanaf juni 2021 hebben we weer beperkt jonge volken beschikbaar voor levering op 6 ramen bijen met een jonge koningin van 2021. Voor meer informatie en om in te schrijven voor deze volken (Klik hier)

Tenuta Ritiro, november 2020: we zijn verheugd met de toelating voor de samenwerking met Tenuta Ritiro één van de grootste imkers van Europa met ruim 3.000 Buckfast volken. Tenuta Ritiro werkt uitsluitend met eigen geteelde Buckfast koninginnen. De teeltkoninginnen worden o.a aangepaard op hun geïsoleerde bevruchtingstations. Er wordt veel gewerkt met teeltlijn selecties van Lutz Eggert. De laatste jaren zijn er bij Tenuta Ritiro grote stappen gemaakt in teelt selecties/volken met een hoge Varroa Sensitive Hygiene. In april 2021 ontvangen we 2 top teeltkoninginnen vanuit het VSH teelt programma om van na te telen. Het samenwerkingsverband houdt o.a in dat er over en weer resultaten en ervaringen uitgewisseld gaan worden.Propoleum, november 2020: de uitbreiding en verkoop van Propoleum over de grenzen is gerealiseerd. Vanaf januari 2021 is Propoleum ook voor imkers in België, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland beschikbaar.

Oktober 2020: we zijn klaar met inwinteren. Alle beschikbare kasten zijn weer bevolkt met gezonde sterke volken.Zomer 2020: we hebben op 12 juli de laatste serie overgelarfd. De resultaten in aanname en aanparing zijn bijzonder goed dit jaar. Er zijn weer voldoende jonge volken opgezet met raszuivere koninginnen voor het komend seizoen.

 

Voorjaar 2020: op 20 april zijn we gestart met de teelt van jonge koninginnen. Gedurende 12 weken larven we wekelijks over van de beste teeltkoninginnen.