Buckfastimkers

Honing en vitale Bijenvolken

 


Buckfastimkers is een moderne imkerij welke uitsluitend werkt met de buckfastbij.

Naast het telen van koninginnen en het vermeerderen van bijenvolken oogsten wij ook de producten van onze bijenvolken. 

De voornaamste producten zijn honing, bijenwas, propolis en op propolis gebaseerde producten. 


In 1975 landde er een zwerm in de tuin. 

Dat was het begin van een geweldige hobby. 

Onze passie is de Buckfastbij

Gedurende vele jaren hebben wij de kwaliteit van onze volken steeds verbeterd. 

Wij werken samen met Dirk Blanken uit Warffum. 

Dirk beschikt over een grote keuze aan teeltlijnen. 

De teeltkoninginnen zijn op Ameland of Marken aangepaard.

De selectie criteria voor de volken en koninginnen zijn:

- raatvastheid 

- zachtaardigheid

- zwermtraagheid 

- honingopbrengst 

- hygiene  

- productiviteit

Wij hebben regelmatig Buckfast volken beschikbaar voor de verkoop.

U kunt nu inschrijven voor raszuivere standbevruchte (F1) koninginnen en jonge volken voor levering in juni-juli-augustus KLIK HIER om in te schrijven en een overzicht te zien van de mogelijkheden. 

Hierbij een overzicht van onze teeltlijnen:

De geselecteerde teeltlijnen van 2019 zijn:

De B101Vt(KK) (Josef Kollerdeze teeltlijn heeft haar oorsprong uit een zuivere Primorsky Rinderer Red. Josef Koller heeft deze teeltlijn verder verbeterd tot een hoogwaardige Buckfast lijn geschikt voor Noord Europa. De volken met de dochters van de B101Vt(KK) zijn dit jaar (voorjaar 2019) zeer groot uitgewinterd. De koninginnen (2019) zijn uitgelopen op 2 en 3 mei. De jonge koninginnen hebben eind mei al prachtige platen aaneengesloten broed.

De B625(KK) (Josef Kolleris een nieuwe teeltlijn, het zijn zeer productieve volken die bij goede dracht veel honing halen. De eerste resultaten van de jonge koninginnen uitgelopen op 13 en 14 mei (2019) zien er zeer goed uit, prachtige platen aaneengesloten broed.

De KB221 (Keld Brandstrup) is een teeltlijn die zich de afgelopen jaren heeft bewezen met goede resultaten zoals wij die graag zien zoals zachtaardigheid met een hoge vitaliteit. Ook dit jaar zijn de resultaten weer zeer goed, de jonge koninginnen zijn uitgelopen op 22 en 23 mei (2019). Het zijn prachtige grote oranje koninginnen. 

De B101Vt (MA)De B101Vt(KK) 2017 (Josef Kollerdochters hebben wij in 2018 op Marken aangepaard met de darrenlijn B100(PJ) (Paul Jungelsvan oorsprong een Rinderer Green. Door de goede resultaten wordt deze teeltlijn opgenomen in het teeltplan om dit seizoen van na te telen.

De B101Vt (MA-AM)De B101Vt(KK) 2017 (Josef Koller) dochters zijn in 2018 op Marken aangepaard met de darrenlijn B100(PJ) (Paul Jungels) dochters daarvan zijn daarna ook in 2018 op Ameland aangepaard in de 4e serie met de darrenlijn B712(JtB). De teeltvolken met deze P koninginnen hebben een goede voorjaarsontwikkeling gehad, de volken halen veel honing. Als de resultaten dit voorjaar zeer goed blijven dan telen wij later in het seizoen nog een serie van deze lijn.

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij vinden het altijd leuk om nieuwe imkers te ontmoeten of om uitleg te geven over het houden van bijen.

Met vriendelijke imkers-groeten,

Lia Turk / John Hoogendoorn